ERP в търговията на едро

Специализираните ERP решения на фирмата в областта на търговията на едро се базират на изпитаната функционалност и дейност на ERP системата Microsoft Dynamics NAV. Допълват се от множество специализирани функции и решения за автоматизация. Особен момент в тази област играе изключително високата степен на автоматизация при приемането на поръчки, фактурирането и разпращането на документи, без която би била немислима обработката на хиляди документи дневно само от няколко на брой сътрудници. IFD navRetail е Add-On решение, базирано на нашия дългогодишен опит в търговията на едро и дребно. Използвайки този личен опит и знания за бизнес процесите, разработихме мощно и ефикасно решение за продавачи и търговци в различни сфери.

Нашето ERP решение IFD navRetail е базиранo на Microsoft SQL Server™ технология, което помага за удобната интеграция с Microsoft Office™ продуктите, особено Microsoft Outlook™, Word™ и Excel™ . Възможната интеграция позволява на потребителя да използва данни от ERP системата в тези приложения, за да може бързо и лесно да създава справки и документи, необходими в ежедневната работа на компания, занимаваща се с ритейл и търговия на едро. След като данните са прехвърлени към Office продуктите, те могат лесно да бъдат използвани за графики и диаграми за анализ, прогнозиране или презентиране.

Основната цел за ефективна и безпроблемна работа на едно ERP решение в областта на търговията на едро и ритейла, е да се определят критериите и изискванията по отношение на:

 • Инвестиция и разходи по експлоатацията
 • По-висока сигурност за инвестицията, използвайки стандартен софтуерен продукт
 • Интуитивен и съвременен потребителски интерфейс
 • Ергономичност в решението и неговото ползване
 • Ефикасни и практични работни процеси
 • Интеграция на Microsoft Office продуктите
 • Интерфейси с мобилни решения и/или приложения за мобилни продажби
 • Разширена поддръжка на мобилни потребители
 • Интеграция на счетоводство, планиране и съставяне на бюджети
 • Аналитични данни и справки за потребителите, които взимат решения
 • Повишена и надеждна поддръжка и гореща линия за въпроси в случай на инцидент (24/7 поддръжка)

ERP в търговията на едро – ИФД Инженеринг ООД; IFD navRetail; IFD mTrade; IFD mStore

Силните страни на ERP решение IFD navRetail:

 • Универсален модул за управление на автоматични процеси
 • Множество интерфейси за експортиране и импортиране на големи обеми данни
 • Специализиран модул за автоматично генериране на ценови листи
 • Автоматична обработка на поръчки от различни източници
 • Център за обслужване на клиенти
 • Напълно автоматична билинг система
 • Интегриран Business Intelligence модул
 • Интегрирано приложение за мобилна търговия – IFD mTrade
 • Система за автоматичен обмен на данни
               

Основните данни – източник на качествено обслужване

Търсенето и разновидността на продуктовите основни данни от страна на клиента непрекъснато расте. Той се интересува от данни за партиди и проследяването им, хранителни стойности, информация относно алергени и възможнo крос-замърсяване, съдържание на опаковката, детайли за складиране, данни за манипулация на продукта, рецепти, спецификации, легална информация и анализ на резултати и т.н.

Разбира се данните и класификацията, които са нужни при продажба на продукта, както и информацията относно клиента за артикулните групи (страна или регион, цвят, вид, съдържание на алкохол и др.) са трудни за контролиране. IFD navRetail предлага гъвкаво управление на данните, описващи артикулите. Всяка група от артикули може да бъде динамично дефинирана и запазена като шаблон.

При мобилни продажби с голямо количество информация за артикулите не се налага търговецът да знае всеки детайл за продукта във всяка една ситуация, стига данните да са въведени в централната база данни. Системата съдържа цялата информация и я прави достъпна за потребителя.

Колкото по-прецизна, детайлна и пълна е поддръжката на основните данни, толкова по-вероятно е продавачите да постигнат успех в днешния динамичен пазар. Потребителят има възможност да отговори на най-важните въпроси и да предостави аргументи, които подпомагат продажбите на потенциални клиенти на момента. Така се фокусира най-добре в техните нужди като разполага с бърза и надеждна информация.

Когато даден потребител разширява асортимента си от стоки и продукти първоначално в системата трябва да се въведат множество данни за артикулите. IFD navRetail отговаря на това предизвикателство, предлагайки функционалност за импорт на големи файлове от данни за артикулите на клиента. Това позволява да се намали значително времето и усилието за добавяне и актуализиране на тези данни.

ERP в търговията на едро – ИФД Инженеринг ООД; IFD navRetail; IFD mTrade; IFD mStore

Персонализация и интерфейс

ERP решението IFD navRetail може да бъде настроено за специфичните изисквания на клиента. Интерфейсният модул е допълнително обогатен с функции, включени в продукти от нашето портфолио като: IFD mTrade – решение за мобилни продажби и поръчки и IFD mStore – решение за мобилно управление на складове и автоматизация на складовите дейности.

           

Търговията е динамична

Съвременната търговия е много повече от просто данни. Прецизните и интегрирани решения и работните процеси, които генерират непрекъснат поток от продукти между доставчици и клиенти, се базират на:

 • Прецизно, високо координирано и ефикасно планирано получаване и складиране на продукти (с партиди, „годен до” и други детайлни данни)
 • Добре проектирани и планирани процеси на комисиониране и вътрешно-складови движения
 • Качествено и прецизно доставяне на продукти
IFD mStore е ефективно, рентабилно и многоезично складово решение, което осигурява високо качество на услугите. В него е вградена технология за работа на мобилните терминали в превозните средства и това затваря веригата на бизнес процесите. Въвеждането на информация на ръка при доставка и фактуриране значително намалява, докато скоростта и сигурността растат. Това позволява използването на по малко персонал от страна на потребителя.

Ако искате да знаете повече за ERP решението IFD navRetail, обадете ни се или ни изпратете кратко запитване чрез нашата контактна форма и ние с удоволствие ще се свържем с Вас.

ERP в търговията на едро – ИФД Инженеринг ООД; IFD navRetail; IFD mTrade; IFD mStore